Dziczyzna od wieków jest uważana za mięso szlachetne i wyjątkowe, a dania z dziczyzny są zaliczane do specjalności polskiej kuchni.Mięso zwierzyny łownej jest cenione między innymi ze względu na swoje wartości odżywcze. Takie mięso jest zdrowsze niż mięso zwierząt hodowlanych ze względu na to, że nie zawiera żadnych konserwantów, antybiotyków, a dzikie zwierzęta spożywają jedynie naturalne pożywienie bez hormonów wzrostu czy innych wspomagaczy. Nie bez znaczenia jest to, że zwierzęta żyją na wolności i mają nieograniczone możliwości ruchu, w przeciwieństwie do zwierząt hodowlanych, które trzymane są na małych przestrzeniach i nie mogą się wybiegać. Dziczyzna jest mniej kaloryczna niż popularna wieprzowina, ma z reguły niższą zawartość tłuszczu. Najważniejsze składniki odżywcze zawarte w mięsie tego typu to:

Punkt sprzedaży bezpośredniej zlokalizowany jest przy siedzibie OHZ LP "Strużyna" - Strużyna 47; 14-300 Morąg
 

Tusze zwierzyny można nabyć bezpośrednio w punkcie sprzedaży po wcześniejszym złożeniu zamówienia. Wszelkie informacje można uzyskać pod numerem telefonu: 696 499 314